Slaapproblemen kunnen zomaar eens verleden tijd wanneer je overstapt op slapen onder zijde. Misschien heb je er nooit bij stil Beter slapen onder zijde gestaan, maar de kwaliteit van je laken of dekbedovertrek heeft enorme invloed op je slaap. Zeker mensen die onrustig slapen en veel woelen kunnen baat hebben bij slapen onder zijde. Dit is voornamelijk te danken aan de natuurlijke oorsprong van zijde.

NATUURLIJK SLAPEN ONDER ZIJDE

Zijde is een natuurproduct en voelt daarom veel beter aan dan synthetische lakens van bijvoorbeeld polyester of modal. Hoewel modal ademt, is de stof zo glad dat geen enkel dekbed in de hoes wil blijven zitten. De lakens glijden van je af en je slaapt alsnog onrustig. De prijs is wel wat gunstiger, maar uiteindelijk zul je toch voor zijde kiezen of wellicht zelfs satijn. Zijde is glad, ademt, maar is niet glibberig zoals de synthetische variant. Dit komt de nachtrust zeker ten goede.

UITGERST WAKKER NA SLAPEN ONDER ZIJDE

Misschien weet je wel dat straling van je mobiel ervoor kan zorgen dat je ’s morgens niet uitgerust wakker wordt. Maar ook een dekbed kan zorgen voor een verhoging van het elektromagnetische veld. Beter bekend als statische elektriciteit. Wanneer je een onrustige slaper bent, kan door de wrijving een elektrische lading ontstaan. Je merkt dit vooral aan je kapsel bij het wakker worden. Je haar is namelijk heel erg gevoelig voor statische elektriciteit. Niet voor niets word je gevraagd of je met je vingers in het stopcontact hebt gezeten wanneer je haar alle kanten opstaat. Of denk aan het effect van haar dat gaat zweven wanneer je er een paar keer met een opgeblazen ballon langs hebt gewreven. Wanneer je gaat slapen onder zijde, heb je daar geen last van. Probeer het maar eens met een zijde kussensloop. Je haar raakt niet in de war en je wordt uitgerust wakker. Natuurlijk, want zo zacht als zijde is geen enkel materiaal.